Министър Илин Димитров: Вторият служебен кабинет "Донев" има 16 цели за българския туризъм

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Към момента нямаме данни за пострадали или бедстващи българи в Турция. Това съобщи в студиото на “Денят започва" служебният министър на туризма Илин Димитров по повод разрушителните земетресения в южната ни съседка.

“Относно пътуванията на българите нямаме данни за отменени пакети, а и при тях в момента не е туристически сезон, за щастие. Поради земетресението и лошото време имаме отменени полети към Истанбул”, отбеляза той.

По думите му в случая действа Директива 261 на ЕС, която казва, че когато полетът е отменен поради форсмажор - или земетресение, или лошо време, компаниите не дължат обезщетение. Обезщетение се дължи при закъснение по определеното часово време. Компанията, обаче, задължително трябва ще се погрижи за своите пътници, като вариантите са два - да им бъдат върнати средствата за полетите или да им бъде презаверен билетът за следващия полет.

Министър Димитров отбеляза, че “във втория мандат поставихме 16 цели, като част от тях продължават започнати през първия и ги надграждат”.

“Програмата, която изготвихме, беше съгласувана с бизнеса”, подчерта той.

Какво още каза служебният министър на туризма за перспективите пред българския туризъм вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад