Министър Лорер: Предлаганият бюджет е насочен към борбата с кризата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Около 2 млрд. лева мерки в бюджета, който правителството предлага, ще са както за най-слабите в нашето общество - пенсионерите, семействата с малки деца, така и мерки в и извън бюджета, които да подпомогнат икономиката. Извън всяко съмнение е, че този бюджет е насочен към борбата с кризата - най-голямото предизвикателство към българското обществото. Това каза в студиото на “Денят започва” министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по повод предстоящата актуализация.

Той припомни някои от договорените мерки и действия на правителството за подпомагане на бизнеса -  правилото 80/200 за цената на тока, като се работи за дългосрочно решение за цената в индустрията, постигната е 15% по-ниска цена, благодарение на американския газ, както и възможността пълното количество азерски газ сега ще влезе в България.

На въпрос дали зад решението за дерогация на петрола стоят скрити договорки Лорер, заяви, че “от декември месец насам няма задкулисни договорки в България, всичко е на масата и политическият дебат е възможно най-откритият, който се е случвал през последните години”.

“Дерогацията на петрола - България единствена получи отсрочка от ЕС заради активната си позиция, защото сме активен партньор на ЕС и имаме ясна партньорска, съюзническа позиция по много важни въпроси, което ни позволява да сме на масата като равни”, отбеляза той и призова българската рафинерия да започне подготовка за преработка на нефт, различен от руския, тъй като дерогацията действа ограничено време.

Какво още коментира министърът на иновациите и растежа вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад