Протест във ВМЗ Сопот - оръжейниците срещу новото ръководство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Работниците във ВМЗ Сопот излизат на протест, след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова не откликна на поканата на двата синдиката в завода за среща, на която да разговарят кое наложи внезапната смяна на ръководството на ВМЗ. 

Днес централния вход на ВМЗ Сопот осъмна с плакати, а работниците в предприятието отново са готови на протести. Представителите на двата синдиката на КНСБ и на "Подкрепа" очакваха министър Нинова да откликне на поканата до края на вчерашния ден да се срещнат и да обсъдят как ще бъдат гарантирани стабилността и бъщето на завода, както и доходите на всеки един работник, ако има ново управление на завода. Тово обаче не се случи и затова в 12:15 излизат на протест.

Увеличение на заплатите и сключване на нов колективен договор. Това обяви министърът на икономиката Корнелия Нинова относно казуса със сътресенията във ВМЗ Сопот. По думите ѝ предстои среща със синдикатите в завода по изчистването на детайлите. Нинова отново коментира и причините за смяната на ръководството.

Искания на работниците представят в "Денят започва" двамата председатели на синдикатите - Димитър Атанасов, председател на СС "Подкрепа" към ВМЗ Сопот, и Елена Петрова, председател на СС КНСБ към ВМЗ Сопот. Тук е и кметът на Община Сопот Деян Дойнов.

 

Вижте видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад