Министър Пулев: Обвиненията към служебия кабинет са кухи опорни точки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Чух квалификации, свързани с работата на служебния кабинет, чух, е аз и колегите министрии сме проводници на чужди интереси, че спъваме по някакъв наин европейската интеграция на нашата държава. Бих казал, че това са едни кухи опорни точки" каза в "Денят започва с Георги Любенов" Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа.

Отрече всички тези обвинения, че са проводници на руски интереси, като посочи, че той е получил образованието си в САЩ и Оксфорд, работил е в мултинационални компании. На базата на неговия опит президентът му е гласувал доверие да работи за хората и за България заедно с колегите му. 

Министър Пулев изтъкна постижения на служебното правителство по време на 10-месечното управление, като пускането на интерконектора, премахването на комисионните за газа. 

На обвиненията, че спъват европейската интеграция, той отговори с пример с ОИСР, че са подготвили ключов доклад два месеца преди Румъния, което показва силна мотивация и техническа експертиза. 

От нула одобрени европейски средства по структурните фондове от ЕК преди служебния кабинет, сега одобрени са всички 10. "Това нямаше как да се случи, без ЕК да е разпознала служебния кабинет като един професионален и устойчив парньор", подчерта Александър Пулев. 

На въпрос защо се стигна до напрежение между президента и парламентарното мнозинстов, той отговори: "От моя гледна точка напрежение от президентската институция няма. Смятам, че президентът доста еднозначно и доста ясно направи едно резюме на всички неща, които така или иначе целият народ чу в контекста на този злощастен запис, така че позицията е много точна и ясна". 

Какво още каза министър Александър Пулев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад