Министър Везиева: Ресторантьорите и туристическият бранш ще получат допълнителни средства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мерките в подкрепа на бизнеса са обявени още юни месец. Второ поредно служебно правителство трябва да решава системни проблеми - това не е лесна задача, но целият екип се старее да овладява кризите в рамките на законовите възможности, които има. Стъпките изглеждат малки, но това е, с което разполагаме според законовите норми. Това каза в студиото на “Денят започва” министърът на икономиката Даниела Везиева.

Тя припомни, че след актуализацията бюджета до края на тази година има заложени 70 млн. лева допълнителни средства за ресторантьорите и туристическия бранш, които Министерството на туризма ще реши как ще бъдат изразходвани.

“Освен това, през оперативната програма додадохме още 166 с последните 60 млн., част от които в първото наддоговаряне за точно за този бранш. Те са за оборотни средства и могат да ги използват за всичко, което им е необходимо към този момент. Така че мерки в рамките на финансовите възможности сме осигурили”, обясни министър Везиева.

По думите ѝ държавната администрация функционира, съобразявайки се с последните разпоредби. Нещо повече - в голямата си част държавните служители са ваксинирани, допълни тя.

Какво още коментира икономическият министър вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад