Минутите на синоптика: Без промяна ще остане времето в близките дни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са от минус 3° на места в Западна България до около 9° по Черноморието, максималните - между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В сутрешните часове по-значителна ниска облачност ще има над източните райони, а на много места около водните басейни и в котловините ще има мъгли. През деня в повечето райони ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще има временни намаления на облачността, в много райони до предимно слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни райони, където са възможни и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 14° до 16°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Преди обяд на места в долините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

До края на седмицата ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В нощните часове и сутрин на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, която около и след обяд в петък над повечето райони ще се разкъсва и временно ще намалява, а през почивните дни ще се задържа по-дълго и на отделни места в Източна България ще преръмява.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, минималните - в западната половина от страната, където през нощта вятърът ще стихва, ще са близки до нулата, на изток ще са до 8°-10°. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло.