Мирослав Иванов, ПП: Цели се изкривяване на българския вот, едно брутално погазване на демокрацията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Правната комисия в парламента одобри на второ четене връщането на хартиената бюлетина. "Продължаваме промяната" напуснаха залата след остра декларация.

С излизането от пленарна зала искаме да отправим ясно послание към българското общество, а то е, че "под прикритието на една фалшива, измамна диалогичност всъщност се цели изкривяване на българския вот, едно брутално погазване на демокрацията и на правата на българските граждани" каза в "Още от деня" Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната".

Той определи това, което сее  случило през последните 24 часа като брутална злоупотреба за лично онблагодетелстване и постигане на политически дивиденти.

Сред аргументите на опонентите им гласуването с хартиена бюлетина ще увеличи избирателната активност и честността на вота. Депутатът от "Продължаваме промяната" изтъкна огроманат разлика в невалидните бюлетини при гласуване машинно и с хартиена бюлеттина.

"Това, което се опитва да се постигне е зад едни фалшиви твърдения, че българските граждани ги е страх да гласуват с машина. Аз лично нямам такива наблюдения", отбеляза Мирослав Иванов.

На въпрос за гласуване с хартия в Европа и те не извършват ли предателство с честния вот по думите на "Продължаваме промяната", Мирослав Иванов отговори: "Ние трябва да видим каква е нашата реалност, а тя е следната - има десетки, ако не и стотици доказателства за манипулации на изборния процес в посока умишлено правене на бюлетини невалидни - как се слага едно тикче или петно от мастило и тази бюлетина става невалидна. Машините всъщност предотвратиха този процес".

Много се спекулира дали машините са сигурни или не - експертите казват, че няма никакви основания да се притесняваме в прозрачността на избор с машини.

"Как да убедим в това (ГЕРБ), след като те не отиват на всички срещи, когато се разпокрива кодът, те казват: "нас ни притеснява кодът", има среща - ГЕРБ не отиват. Как да бъдат убедени?", каза депутатът от "Продължаваме промяната".

Вижте целия разговор.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад