Мустафа Карадайъ: ДПС ще вземе решението си за президентските избори след 5 октомври

Предаване: Панорама, 01.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Централният съвет на ДПС прие критерии и процедури за номинации. Тези срокове текат в момента. До 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети. На 4 октомври очакваме да получим документите и след 5 октомври ще вземем нашите решения, това заяви в "Панорама" председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на въпроса ще подкрепи ли ДПС кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

Той показа папка от различни места с различни имена, различни сигнали за конкретни действия за полицейщина по време на предизборната кампания, като отказа да спомене имена. Въпросът според него е доколко има чуваемост, когато се нарушават законите и Конституцията на страната.

Председателят на ДПС обясни, че в 46-то Народно събрание от ДПС чрез механизма на парламентарния контрол са имали питане към Бойко Рашков да им предостави документи за всеки конкретен случай.

На тяхно възражение от трибуната на Народното събрание, че Рашков не отговаря на парламентарни въпроси, председателят на НС повторно му е изпратил възражението и стенограмата от заседанието, като повторното изпращане е с дата 9 август, а питането по думите на Карадайъ е от 30 юли. По думите му до ден-днешен отговор няма.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад