Пейзажът преди третата битка – Първан Симеонов и Харалан Александров

Предаване: Панорама, 01.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С политолога Първан Симеонов и социалния антрополог Харалан Александров разговаряхме за конспиративните теории, за политическата класа у нас, която е въвлечена в конфликт, за социалните неравенства, за обществото ни, което е на опашката на Европа по ред показатели, за самообвиненията и за предстоящите избори.

Според Първан Симеонов българите трябва да живеят малко по-добре, за да развият своя потенциал.

Той коментира кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, като я определи като много добра, но по думите му, все пак по-видимите шансове са на страната на Румен Радев. Симеонов отбеляза, че е добре да не се предпоставят изборите. "Образно казано, с тая кандидатура ГЕРБ донякъде се върна в мача", каза той и допълни, че сега президентските избори ще станат по-интересни.

Харалан Александров коментира, че тази стъпка е проява на голяма морална смелост от страната на проф. Герджиков. "Човек с неговата биография, изтъкнат интелектуалец, класицист, латинист, преводач на Аристотел, част от академичния елит много спокойно може да остане в позицията наблюдател, която е много комфортна и сигурна". По думите му да влезеш в политическа битка в тази разкаляна ситуация е проява на смелост и това трябва да бъде отчетено.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад