Национален маратон на четенето

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За удоволствието от четенето и затова как читателски клуб може да събере на едно място различни хора, в студиото разговаряме с Вероника Стефанова и Даниела Марчева - основатели на The Book club Sofia.

 

"Литературният ни клуб беше създаден от любов на едни близки приятелки към книгите. В един момент осъзнахме, че това е нещо, което искаме да споделим с всички останали и да им покажем колко е хубаво да се чете. Така възникна и клуба ни, от желание да говорим за книги и да споделяме тази любов с повече хора", сподели Вероника Стефанова.


Даниела Марчева допълни, че са започнали от една малка общност от три момичета.

"Подкрепяме се взаимно и това ни прави едно голямо семейство. Дискутират се различни теми, не само книги".


Вероника Стефанова разкри, че клубът им има над 70 активни члена. Тя си представя клубът като една страхотна институция, където всеки който има желание може да сподели своите идеи. "След това искаме да популяризираме книгите в България, българските автори, както и българската литература в чужбина", допълни Вероника Стефанова.

 

Спаска Тарандова - изп. директор на фондация "Глобални библиотеки - България" коментира кампаниите за насърчававане на четенето и иницативите в подкрепа на четенето.
Тя отбеляза, че в България не изоставаме по отношение на кампаниите за насърчаване на четенето. "Четенето е инструмент за развитие и успех. Така че, кампаниите по цял свят са подобни и целта е да се акцентира върху качественото четене", смята Тарандова.

Повече за любовта към книгите, удоволствието от четенето и кампаниите за неговото насърчаване, ще научите от разговора в студиото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад