Над 25 хил. проверки са направени в структурите под шапката на Министерство на земеделието

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министерството на земеделието е единственото, което се управлява със смесен екип между БСП и Продължаваме промяната. В коалиционното споразумение беше записано, че Българска агенция по безопасност на храните трябва да излезе от рамките на Министерство на земеделието, спазвайки принципа изпълнението да бъде отделено от контрола.

В тази връзка управлението на Агенцията беше дадено под прекия контрол на Продължаваме промяната – проф. Даскалов и ресорния зам.-министър Христанов. Техните проверки по ГКПП "Капитан Андреево" показаха доста нарушения. Това коментира министърът на земеделието в оставка Иван Иванов.

Оттук нататък, по думите му, ангажимет на служебния кабинет е каква политика ще провежда по отношение на държавния контрол. „Контролната дейност, която ние засилихме, даде свооя ефект – не само по отношение на БАБХ, но и на ДФ Земеделие и Изпълнителна агенция по горите“.

Над 25 хил. проверки са направени във всяка една от структурите. Установени са нарушения почти във всеки сектор.

„Имало е лежерност в работата на тези структури. Сега когато ги мотивирахме с по-високо възнаграждение, резултатите са по-добри. Напр. проверки в животновъдни обекти – около 1 400 сме направили по различни сигнали, за съжаление 30 % от тях се оказват с доста тежки нарушения", обясни министър Иванов.

Наказанието за нарушителите е лишаване от субсидии и предаване на прокуратурата.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад