Надежда Нейнски: Големият проблем е, че обвинените в шпионаж са се занимавали и с избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира в "Денят започва" шпионския скандал с наши сънародници във Великобритания. "Такива неща се случват, въпросът е какво прави българската държава", отбеляза тя.

По думите ѝ имиджът на страната ни страда от подобни инциденти, името на България започва да се свързва с хората, които я представляват в различните държави и не помага за сваляне на съмненията, че България е като "троянски кон" в ЕС на държави извън ЕС, каквато е Русия.

И посочи, че решението да се откриват секции за изборите навсякъде, където се събере необходимият брой хора, не дава възможност на държавата да контролира кой реално участва в тези секции.

"Тези хора, които са обвинени в шпионаж, са се занимавали и с избори, организирали са изборите. За мен там е големият проблем, защото те са имали достъп и до личните данни на хората, които са гласували", подчерта Надежда Нейнски.

По думите ѝ контролът на българската държава е изключително занижен в чужбина при избора на хора от местните общности, които участват в подготовката и провеждането на избори в различните държави. Според нея трябва да има законодателни промени, за да може държавата да гарантира, че има контрол в тези секции, които открива.

Вижте цялото интервю във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад