Надраскаха с графити жп мотриса, пристигнала за тест у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изрисуваха с графити тестови жп мотриси, по-малко от 24 часа след пристигането им в България. Мотрисите са изпратени у нас от немска компания, за да бъдат тествани. България проявява евентуален интерес към закупуването им. Повече за този инцидент, както и за плановете - ще закупим или не такива влакове - разговаряхме с Калин Иванов, управител на Сименс Мобилити България.

"Вчера сутринта бяхме изненнадани от този факт, но това е реалност както в България, така и в страните от Западна Европа", каза той за "Денят започва". В Австрия също имат такъв проблем и дават над 1 млн. евро, за да почистват тези графити от влаковете.  

Дали няма друг, по-удачен начин да се изявяват тези автори на графити, попита Калин Иванов, като отбеляза и майсторското изпълнение на някои от тях. 

"Но аз бих казал: защо се опитвате да направите нещо красиво, след като то е достатъчно красиво? Има толкова по-грозни обекти, които могат да бъдат украсени с подобни рисунки", отбеляза представителят на Сименс.  

Русуването по влака е станало в Пловдивско, стандартна е практиката по почистване, не е кой знае какъв проблем, в момента се водят разговори с австрийската страна, тъй като влакът идва от там, ще бъде преценено къде да бъде почитен - у нас или в Австрия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад