Нашият Шошканини

"Вивалди за обора и кръчмата"

Държава: България
Година: 1982
Времетраене: 76 минути
Нашият Шошканини
За продукцията

Трагикомедия

Сценарий: Ивайло Манев, Георги Стоев
Режисьор: Георги Стоев-Джеки
Музика: Ицках Финци, Райчо Любенов, Симеон Щерев
В ролите: Ицках Финци, Александър Керков, Мимоза Базова, Мими Цанева

Продукция: - Experimental Film Studio

"Нашият Шошканини" е дебютът в игралното кино на режисьора Джеки Стоев. През 1982 година филмът е харесан, но прожектиран за кратко - без да е официално забранен, не се появява на екран в продължение на 38 години и така остава като т.нар. "засекретени филми" в Българското кино.

Пародийната история на "Нашият Шоканини" събира двама истински музиканти - актьорът Ицхак Финци и педагогът Александър Керков ("Вечният музикант").

СЮЖЕТ

Дочо Шошков работи в Битовия комбинат на малък провинциален град. Той има златни ръце, умее да прави всичко. Но неговата голяма страст е цигулката. Слушатели и "ценители" на изкуството му са посетителите в местната кръчма. Прочел в сериозно научно списание, че животните наддават на тегло, когато слушат музика, бащата на Дочо го принуждава да свири пред няколко животни, докато Шошков мечтае да застане пред голям симфоничен оркестър и да свири Вивалди.

Дочо има жена и дъщеря и би живял прекрасен живот, ако можеше да игнорира съседските интриги. В изблик на ярост, изгонва жена си. След това трябва да измине тежък и дълъг път, за да разбере, че е направил грешка и че трябва да възвърне вътрешния си мир. Тогава пред Дочо остава само едно препятствие и то винаги е последно...

*Режисьорът Джеки Стоев посвещава филмите си "Нашият Шошканини" и "Летете с Росинант" на Александър Керков ("Вечният музикант").

"Засекретеният дебют" на Джеки Стоев в игралното кино - "Нашият Шошканини"|БНТ, Култура.БГ, 01.03.2019

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад