Настимир Ананиев: Пътните фирми, които са сертифицирани ще си получат парите - 50%

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес парламентът разреши на АПИ да се разплати с пътните фирми на 50%.

„Решението, което предприехме има няколко компонента. Първо разплащаме 50% от сертифицираните договори – дейности, които са извършени и са получили сертификат. Също така изплащаме 100% на договорите, които са свързани с мантинели, с хоризонтална маркировка и с пътни знаци. Останалите 50% ще минат през един контролен механизъм, защото е важно да декларираме парите на данъкоплатците“, каза Настимир Ананиев, председател на парламентарната комисия по регионална политика в „Още от деня“.

„След като започна проверката на Междуведомствена комисия, се даде заявката, че със сигурност ще има разминавания, но 50% от тази работа най-вероятно е свършена заради това беше избран самият процент. Ние се доверихме на експертите и това заложихме в решението“, добави той.

По повод протестите на фирмите  Ананиев коментира:

„Трябва ясно да заявим – тук невинни няма. Тази каша е забъркана през 2018-2019 г. - едни обществени поръчки, които са били на стойност 700 млн., когато ГЕРБ виждат, че ще слязат от власт, поръчките стават за над 3 млрд. възлагане, пари, които не са били заложени в Бюджета“.

По думите на председателя на парламентарната комисия по регионална политика фирмите, които са сертифицирани ще си получат парите – 50%. А за тези, които са заобикаляли закона, Междуведомствена комисия и проверката през Регионалната комисия, ще установи трябва ли да има санкция за нередностите.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад