Настимир Ананиев за следващия управител на БНБ: Бих подкрепил кандидат, който идва от чужбина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За мен е най-важно да бъде избран един професионалист, и аз лично бих подкрепил такъв, който идва от чужбина. Когато си част от политическа формация, ти имаш политически пристрастия. А кандидатът трябва да бъде професионалист, експерт, който няма такива пристрастия. Всяка една формация ще излезе, и ние когато сме готови, ще заявим каква е нашата позиция по темата. Ние имаме добри експерти. Това каза Настимир Ананиев - депутат от "Продължаваме промяната" в предаването "Още от деня" по повод избора на управител на БНБ.

Ние трябва да заложим на човек, който не е обвързан политически, отново напомни Ананиев.

"Не говорим за един човек, а за трима, трябва да изберем и подуправители и когато избираш трима човека, не трябва да подминаваме и да кажем дайте бързо да изберем едни хора, но когато сме в четворна коалиция е хубаво нещата да отнемат колкото време е нужно. Продължаваме да работим по коалиционното споразумение на четирите формации", категоричен бе Ананиев.

Настимир Ананиев коментира и Плана за възстановяване.

"Планът за възстановяване е в полето на Брюксел и очакваме до 10 дена Урсула фон дер Лайен да посети България и да потвърди, че нещата,които сме заявили ще се случат по начина по който сме ги заявили. Самият план беше забавен от ГЕРБ, а в момента критикуват, че това забавяне идва от това правителство, което не е така", коментира депутатът от "Продължаваме промяната".

Той коментира и бежанската вълна у нас от Украйна. "Създаде се кризисен щаб, системата заработи, бях във Варна, страхотна организация, посрещнахме един от автобусите с украинците, посрещат ги, регистрират ги, има храна, памперси, дрехи, обувки, всичко е организирано, държавата си влиза в ролята", заяви Ананиев.

Ананиев каза, че в момента има икономически кръгове, които се опитват да притиснат правителството и да го свалят.

"За олиото цената трябва да се определя от реколтата миналата година. За мен това е чиста спекула и вид мародерство срещу българските граждани, по време на криза, по време на конфликт до нас някой да се възползва от тези обстоятелства и това не е редно", заяви Ананиев.

"Има бизнес който е зависим и който му натискат бутоните политически и икономически кръгове", допълни още той.

"Не ме притесняват избори. Въпросът е, че българските граждани виждат какво правим и какво се опитваме да правим", отговори Ананиев на въпрос дали управляващите се притесняват от предсрочни избори.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад