Натискът на нелегалните мигранти и контролът на МВР - коментар

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус, превозващ 47 нелегални инигранти. Часове по-късно въпросите остават повече, отколкото са отговорите. В "Още от деня" коментираха бившият директор на "Гранична полиция" Светлан Кичиков и арабистът проф. Владимир Чуков.  

"Системите за сигурност, които са разположени по границата, работят, но не в пълен обем и това се дължи на факта, че може би повече от година тези системи не са поддържани както трябва", отбеляза Светлан Кичиков.

По възпрепятстващото съоръжение (по-известно като оградата) има доста нарушения, които не са отстранявани много дълго време.

Надеждността на нашата граница Светлан Кичиков определи така: "В момента не сме в много добро състояние откъм надеждност."

Посочи като причина и натрупаната огромна умора върху състава, защото това е един денонощен труд. И подчерта, че в момента миграционният натиск е много силен.

Според проф. Владимир Чуков българската държава трябва да направи много бързо законодателни промени и даде за пример действията на Гърция по отношение на мигрантите.

Целия коментар можете да видите във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад