Навалная пред ЕП: За да сразите Путин, борете се с мафията във вашите държави

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съпругата на руския опозиционер Алексей Навални призова държавите от ЕС да работят срещу мафията и организираната престъпност като начин за борба с руския президент Владимир Путин.

Тя изрази опасения от арести от страна на режима в Москва по време на погребението на Алексей Навални.

"Невъзможно е да спрете Путин с поредната резолюция или пакет санкции, които не се различават от предишните. Не може да го победите, докато го смятате за човек с принципи и морал.

Той не е такъв и Алексей беше осъзнал това много отдавна. Имате си работа не с политик, а с кръвожадно чудовище. Путин е лидер на организирана престъпна група. Това включва отравяния и убийства и всички в нея са пешки. Най-важните тук са хората около Путин - неговите приятели, съдружници и пазителите на парите на мафията.

Вие, и всички ние, трябва да се борим срещу тази престъпна група. И политическата иновация тук е да приложим методите на борба с корупцията, а не политическото съревнование. Вместо дипломатически ноти - разследвания на финансовите машинации. Вместо да изразявате загриженост, да търсите мафиотските съдружници във вашите държави - тези адвокати и финансисти, които помагат на Путин и приятелите му да крият пари.

В тази битка вие имате надеждни партньори - десетки милиони руснаци са против Путин, против войната, против злото, което той носи. Не трябва да ги преследвате, а напротив - да работите с тях. Да работите с нас!

Путин трябва да понесе отговорност за това, което стори на моята страна. Путин трябва да понесе отговорност за това, което направи на съседна и мирна държава. И Путин трябва да понесе отговорност за всичко, което стори на Алексей," заяви Навалная.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад