Никола Стоянов: Ръстът през 2021 г. се дължи на добрата работа на колегите ми и на странични фактори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Механизми за подпомагане на индустрията и бизнеса в условия на неработещ парламент има, но те са по-ограничени, каза в "Още от деня" Никола Стоянов, служебен министър на икономиката. Подчерта, че работят в подпомагане на българския бизнес и привличане на инвестиции. 

"Бюджетът е проблем, ако не се приеме. Силно се надявам, че ще проявят разум в парламента, ще започнат да работят и ще приемат, ние обаче сме готови да работим според ситуацията", заяви Стоянов.

Ревизията на националната статистика показва, че реалният ръст на БВП за 21 година е бил 7.6%, а не 4.2% както беше обявено, а износът на стоки и услуги е бил за над 85 млрд.лв.  Статистиката показва, че през втората половина на миналата година растежът е бил много добър.

"Вярвайте винаги на числата. Аз, като икономически министър, няма как да не се радвам на тази ревизирана статистика. Истината за мен е хората да го усетят по джоба си. Статистиката показва че миналата година 3 и 4 тримесечие има много сериозно ускоряване, през 4 тримесечие над 10% е ръстът", подчерта икономическият министър.

Първо и второ тримесечие ръстът се забавя, факторите са много, отбеляза той. 

И подчерта, че този ръст през 2021 г. се дължи на добрата работа на колегите му и на странични фактори, един от който е, че числата през 2020 г. са били доста ниски заради пандемията. 

"Числата са оптимистични, истината е, че ни трябват дълго време такива числа, за да могат и хората да го усетят по джоба си", каза Никола Стоянов.

Вижте цялото интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад