Николай Денков: Мария Габриел направи голяма политическа грешка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, от която всички в момента трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави и ѝ го написах лично на нея. Това каза премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел. 

"Трябва да видим дали може да се поправи счупеното. Дали тя би могла да бъде премиер - не знам. Това трябва да се обсъди в хода на преговорите. Дали да се търси друг премиер от ГЕРБ. Както казах за нас е важно да се създаде правителство, което да бъде подкрепено и от двете политически сили с мандат, който трябва да е национален."

За него разумното решение е отново да се седне на масата на преговорите.

"Това, което чух е, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател. Това би било груба грешка, защото отново ще изнасили Конституцията", каза той и добави: "Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет."

Според него така се "симулира някаква дейност" и е  "пропагандна акция" на ГЕРБ, която няма никаква юридическа стойност. Денков  добави, че липсва комуникация с ГЕРБ, че Кирил Петков се е опитал да осъществи контакт с Борисов, но "той се е скрил".

"Това са преговорите - когато имате всичко заедно в комплект, двете страни са казали "да", стават и го реализират. Това значи завършени преговори. Всичко друго са празни приказки", обобщи той.

Премиерът в оставка заяви, че е готов на разумни компромиси, които ще доведат до стабилно правителство.

Какво още каза Николай Денков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад