Николай Радулов, ИТН: Арестът на Борисов показа невъзможността да се работи без реформирана прокуратура с ново ръководство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Арестът на Бойко Борисов беше очакван и желан от огромната част от българските граждани. Това, което направи МВР беше напълно законно. Министерството нямаше друг начин, по който да вкара в процедура няколкото отчетливи случая, в които Борисов участва и извършва нещо незаконно. Това каза в студиото на “Денят започва” Николай Радулов депутатът от “Има такъв народ” Николай Радулов - заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

“Случаят с Васил Божков сякаш беше най-ясен, защото при него, освен че се раздават подкупи за близо 70 млн., държавата е загубила половин милиард”, отбеляза той и допълни: “Това не се доказа, защото не се даде възможност да се работи по този случай. Прокуратурата и при предишното управление отказваше да се занимава с този случай, въпреки че беше публично много известен.”

По думите му главният прокурор се опитва да си припише заслугата по разкриването на дупката в държавната хазна от 500 млн. лева.

“Очевидно е, че имаше нужда поне да се покаже на хората, ако не невъзможността да се работи без една действена прокуратура - реформирана и с ново ръководство, то истинското отношение на прокуратурата към всеки сериозен случай на корупция у нас”, заяви Радулов.

Според него дори и по-дребните проблеми, очертани в последните месеци, включително свързаните с изборите, прокуратурата е препрятствала разследването.

“Аз мисля, че разследващите в МВР се надяваха в цялата прокуратура да се намери някой достоен прокурор, който да образува дело. Ако се беше намерил такъв прокурор с мъжко сърце, най-вероятно той щеше да бъде следващият главен прокурор. За съжаление, се видя, че прокуратурата е овладяна и се ръководи от главния прокурор”, предположи депутатът от ИТН.

Какво още коментира Николай Радулов вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад