Нови избори или ротация през следващата седмица – прочитът на Стойчо Стойчев и Христо Панчугов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предсрочни избори или ротация? Какво се случва в страната? Последните драматични седмици на управляващите в студиото на “Говори сега” коментираха политолозите Стойчо Стойчев и Христо Панчугов.

“Ние свикнахме да се водят по този начин разговорите между партньорите. Видяхме, че успешно изкараха без ангажименти, без брак 9 месеца връзка. Само че след 9 месеца се оказа, че имат различен спомен какво са се разбрали в началото”, отбеляза  Стойчо Стойчев.

Според него, ако се синтезират меморандума на ПП-ДБ и споразумениено на ГЕРБ, “може да се получи нещо, около което да се обединят и да подпишат, нещо, което и анализаторите, и обществото очакваше дълго време - да види ясна рамка на политиката на това правителство”.

За Христо Панчугов става все по-очевидно, че двете части на това управление не разговарят помежду си, “защото са заети да говорят на нас или специафично - на собствените си избиратели, оттам и този театър, който наблюдаваме”.

“Втората причина е, че в българския контекст политиците са вечно изненадани от последиците от собствените им действия. Тук не виждаме някакъв план, няма яснота какво следва като втора стъпка. Теорията на играта е дълбоко непозната на нашите политици и оттук и липсата на каквато и да е предвидимост. Вследствие едната страна се събуди 9 месеца по-късно без козове как да разкаже своето пребиваване в това управление, а на другата страна ѝ е чудесно така - тя не носи никаква отговорност, играе го опозиция, когато се налага, и го играе управляващ, когато пак се налага”, описа ситуацията той.

Какво още казаха политолозите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад