Нови избори - кога?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото гостуваха Борислав Цеков, юрист, експерт по Конституционно право и доц. Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право в СУ.

 

Борислав Цеков изрази мнение, че партиите в Парламента, не са разбрали посланието на избирателите, а то е "никой от вас не може да управлява самостоятелно".


"Свидетели сме на остър дефицит на диалог. Дори и да се стигне до някакво правителство сега, това ще бъде правителство на парламентарния скандал, ще бъде нещо конюктурно. Най-добре е да се върви към другата възможност която изисква Конституцията, разпускане на парламента и отиване на предсрочни избори" заяви той.


Доц. Наталия Киселова, смята, че старите партии са показали, че владеят парламентарните хватки и ще бавят ситуацията, а новите бързат. "Ще сме свидетели на блокиране на парламентарния живот. Това което видях в правната комисия, е че се поставя държавния глава в много неизгодна позиция, по отношение на ЦИК.
Ще бъдем свидетели на разпускане на народното събрание и едва тогава президентът ще назначи членовете на ЦИК. Според мен ЦИК трябва да се състои от 16, 17 членове"
, коментира още доц. Киселова.

Цеков допълни, че ако искаме да говорим за промяна в ЦИК тогава би трябвало да се изостави партийния модел на формиране на комисията.

 

Целият разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад