Нужни ли са промени в организацията на движението и регулирането със светофарни уредби?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темата за пътната безопасност е изключително важна за обществото и е добре точно сега, когато сме в предизборна кампания, на кандидатите за народни представители да бъдат задавани въпроси за визията им за решаване на този проблем, за конкретните мерки, които предвиждат, заяви в “Денят започва” Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Уточни, че не визира само Закона за движение по пътищата, който е често редактиран и променян, а за инфраструктурата, за превенцията, за обучението на шофьорите, за всичко останало, което би предотвратило травматизма на пътя.

По думите на председателя на СБА инж. Емил Панчев при инцидента в Български извор две деца на 17 и на 14 години са карали два скутера. Блъска ги 17-годишен моторист. 14-годишното дете загива, останалите живи двама са в тежко състояние. Подчерта, че за съжаление няма ден без загинали на пътя.

“Над 100 деца загиват годишно в България. Статистиката е много тревожна. България е на челно място по загинали. Мизерни са резултатите от усилията да се промени нещо в това отношение. Подобриха се автомобилите, станаха по-безопасни. Имаме повече магистрали в сравнение с предишните години”, посочи той.

По отношение на инцидента на бул. “Владимир Вазов” в София, при който загина пешеходка, Илия Тодоров каза, че в момента текат процедури, които да изяснят каква е причината за него. Уточни, че след произшествия се прави анализ и на места се сменя самата постановка на светофарите.

“Очевидно това обаче не е достатъчно”, подчерта той.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад