Очаква ни топла Коледа и застудяване за Нова година

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коледата ще е топла и суха без валежи, има съществена вероятност за валежи в края на годината, прогнозира в "Денят започва" гл. ас. Д-р Анастасия Стойчева - ръководител сектор “Метеорологични прогнози”.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните предимно между 5° и 10°, в районите, където има по-трайна мъгла температурите ще са малко по-ниски. Във високата част на планините температурите ще са положителни, в мъгливите райони температурите ще са между 2° и 5°. На около 1000 - 1200 метра надморска височина, където ще грее повече слънце, ще има температури над 10°.

Около Нова година ще е доста по-хладно в сравнение с времето по Коледа. Минималните температури ще са между -5° и 0°, а максималните между 0° и 5°. В периода 28 декември - 3 януари се очаква застудяване от северозапад, но в южните райони на страната ще остане с температури трудно предполагащи да има сняг. Валежи от сняг ще има най-вече в Северозападна България и в планините в Рило-родопската област, а в югоизточните райони валежите ще са от дъжд.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад