След ваканцията учениците от 1. до 4. клас се връщат в клас - коментар на учители и родители

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 4 януари най-малките ученици се връщат в клас, отварят врати и детските градини, а родителите ще имат право да преценят дали да пуснат децата си или не.

Оставането у дома на учениците не е загубено време - материалът не се наваксва, а се взима, увери в “Денят започва” Асен Александров - директор на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование.

“Разбира се, обучението не е толкова качествено, както е при присъствената форма, особено в начален етап, защото учениците от 1. и 2. клас имат нужда от живия контакт с учителя, но трябва да се правят трудни избори”, отбеляза той.

Според него дистанционното обучение дава положителни резултати и изводът му е подкрепен от допитване до 1/3 от родителите на ученици в 51 СУ "Елисавета Багряна”.

“Мнението им е, че дистанционното обучение е било сполучливо, като те са категорични, че е било по-добре да е присъствено като образователни резултати, но повечето от родителите приемат тези ограничения”, обясни Александров.

По думите му учителите в цялата страна вече са в пъти по-добре подготвени в сравнение с миналата година и дистанционната им комуникация с учениците е много по-ефективна.

Като образователен експерт Асен Александров подкрепя връщането на децата в училище - не само на най-малките, а на всички ученици.

“Сега организация ще бъде доста по-лесна. Ние имаме ученици от 1. до 12. клас, но в училище ще бъдат 1/3 от тях и ще има много по-малка гъстота на учениците. Още преди да излезем в дистанционно обучение бяхме създали организация тези, които искат да бъдат онлайн, да наблюдават уроците от вкъщи - не си в клас, но пък и не е като да не си”, продължи училищният директор.

В разговора със своите “за” и “против” връщането на малките ученици в класните стаи се включиха и Лилия Стоянова - учител и родител от неформална група "Учители за безопасно образование”, и Милко Божанков - родител от неформалната група “Българският род, обединен за децата”.

Какво казаха те вижте вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад