Омбудсманът предупреди, че може да има по-високи изравниттелни сметки за парно от очакваното

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Жалбите при мен са отражение на живота. Хората се оплакват от това, че им е трудно. Факт е, че бюджетът още не е приет, инфлацията е сериозна, особено в малката потребителска кошница, а от това страдат най-бедните. Това каза омбудсманът Диана Ковачева в „Денят започва“.

"Има компенсации за потребителите на природен газ за декември и януари, но хората смятат, че те не са достатъчни. Става въпрос за около 140 000 души" заяви тя.

Ковачева допълни, че има и проблеми има и с топлофикациите в страната, тъй като 6 от тях са на природен газ, но не са получили на този етап компенсации. В момента не е ясно това как ще се отрази на джоба на потребителите.

Тя предупреди за риска от високи изравнителни сметки в края на отоплителния сезон, тъй като прогнозната цена на природния газ е била много по-ниска от реалната в последствие.

"Тази разлика между прогнозната и реалната цена на природния газ действително може да се отрази на сметките на хората в края на отоплителния сезон. Никой не може да каже колко голяма е "ножицата" там и как ще се отрази. Това, според мен, е тревожно", каза още омбудсманът Диана Ковачева.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад