Опасна ли е манията за здравословен живот

Предаване: 100% будни, 14.11.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Хиляди съвети за здравословен начин на живот, диети, рецепти с био продукти и безбройни различни мнения на всякакъв вид специалисти, които залитат по всевъзможни модерни течения за хранене, спорт и хранителни добавки. Затова и ще се опитаме да поразясним базисните понятия по един нормален, непретенциозен и най-важното – немаркетингов начин, така че веднъж завинаги да се успокоим по истеричната тема за здравословния начин на живот, на която всички малко или много сме жертви.

Стажант-репортерът Симеон Пенев направи анкета по темата „Здравословен ли е здравословния начин на живот“

Естественото желание на всеки човек е да запази здравето си, да удължи младостта, да укрепи организма си, да повиши неговата устойчивост към болести. Нима може да има толкова притеснения за здравето? Оказва се, че да. 

Фанатичното отношение към която и да е идея, вяра, желание води до негативни последствия. Винаги, когато човек е обхванат от желанието не просто да промени начина си на живот, а от болезнен стремеж да се отърве от всичко лошо, стига до възникването на психологически и физически неразположения.

Повече за здравословния начин на живот и не толкова здравословен режим говорим с нутриционистите и специалисти по здравословно хранене Надя Петрова и Яна Данаилова. 

Кои са най-разпространените заблуди по отношение на здравословния начин на живот? Възможно ли е човек сам да се диагностицира – да направи моментна картина на състоянието на организма си и оттам да реши какво да яде, колко да се движи и т.н.? Един от основните аргументи за приема на хранителни добавки е, че ние вече не можем да си набавим нужните микроелементи, витамини и т.н. от храните, защото индустриално произведената храна вече е бедна на полезни съставки. Вярно ли е това?

Вижте разговора!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад