От днес с маски и на открито в Кюстендил

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Въвеждат нови противоепидемични мерки в Кюстендил срещу COVID-19 ще действат от днес. От днес става задължително несето на маски на открито, независимо дали има струпване на хора на едно място или не. Причината е драстичното увеличаване на заразените с коронавирус през последните дни. Новата мярка ще е в сила 14 дни.

Всички, които посещават поликлиниката в града ще преминават през специален здравен филтър на входа на медицинския център. За това настоя директорът на кюстендилската болница - д-р Александър Величков. В ефира на “Денят започва” той обясни, че целта специфичния пропускателен режим е да се избегнат струпвания на хора, които посещават лаборатории, лични лекари и специалисти в доболничната помощ.

“Това е мярка, с която ще се разграничат потоците на пациентите, а не да се ограничи влизането им в поликлиниката. Целта е да се създадат по-малко контакти помежду им”, увери той.

COVID отделенията в градската болница са две, като има готовност да се разкрият допълнителни легла, добави директорът на болничното заведение.

Какво още каза д-р Александър Величков вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад