Откриват изнесени пунктове за ваксинация в пловдивския квартал "Столипиново"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изнесени пунктове за ваксинация срещу коронавирус се откриват в  пловдивския квартал "Столипиново". До момента хората от квартала масово не са ваксинирани.

Пунктът ще бъде разкрит благодарение на съвместната работа на РЗИ и кметството на район "Източен".

"Преди 2 дни, във вторник, направихме среща с лидерите на квартала в кметството в "Източен" и всички се убедиха в ползата от ваксинацията. Дори и аз, който съм прекарал Ковид, съм си поставил вече две дози", каза кметът на района Иван Стоянов.

Някои от жителите на квартала вече са готови да се ваксинират и с това да дадат личен пример на своите близки и познати.

"За да могат да се преодолеят всички тези проблеми, които не са само в нашата страна, а в целия свят, задължително имунизацията трябва да се направи, за да предпазим нас, семействата си и близките си", каза жител на квартала.

Инициативата трябва да обхване колкото се може повече хора от квартала. Здравни медиатори ще помагат при попълването на документите.

"Целта е да обхванем колкото се може повече хора. Затова броят на екипите и организацията са много важни", заяви д-р Калинов - директор на дирекция "Здравеопазване" в община Пловдив

Още подробностите вижте в "Денят започва".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад