Вредни храни няма, е категорична проф.Донка Байкова, специалист по хранене и диетика и допълни, че щом те са на пазара, контролните органи са осигурили тяхната безопасност.
"Но има по-качествени храни, с по-висока хранителна и биологична стойност, а и такива със съставки, които биха могли при определени заболявания да влошат състоянието - например с повече сол, с повече животински наситени мазнини, богати на холестерол, на пурини."
Тя изтъкна, че полезните храни са тези с добър състав. Въглехидратите енергизират мозъка, доставят ендорфини - те са енергиен източник. Шоколадът също не е вреден, даже има препоръки да се консумира около 20-30 г. на ден, но какаото да е поне 80%.
Какви други съвети дава проф.Байкова, вижте във видеото.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News