Отново във форма след празниците - съветите на проф.Байкова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вредни храни няма, е категорична проф.Донка Байкова, специалист по хранене и диетика и допълни, че щом те са на пазара, контролните органи са осигурили тяхната безопасност.

"Но има по-качествени храни, с по-висока хранителна и биологична стойност, а и такива със съставки, които биха могли при определени заболявания да влошат състоянието - например с повече сол, с повече животински наситени мазнини, богати на холестерол, на пурини."

Тя изтъкна, че полезните храни са тези с добър състав. Въглехидратите енергизират мозъка, доставят ендорфини - те са енергиен източник. Шоколадът също не е вреден, даже има препоръки да се консумира около 20-30 г. на ден, но какаото да е поне 80%.

Какви други съвети дава проф.Байкова, вижте във видеото.
 

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад