Овцевъди: Агнешкото в момента е около 25-29 лв. за килограм

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В търговската мрежа има в момента има агнета от Северна Македония и български. Надямавам се нешите агнета да бъдат предпочетени от българските потребители. Това каза в "Денят започва" Симеон Караколев  - съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

“Почти няма повишение на цените спрямо предходната година. Ако има такова, то е около лев - лев и 50 ст. на килограм. Това, което се наблюдава в момента е около 25-29 лева за килограм, като това ще зависи от разфасовката на агнето”, съобщи той.

По думите му през миналата година заради внос от РМС у нас са останали нереализирани 20 000 агнета. По тази причина тази година овцете в България са намаляли с 8%, подчерта Караколев.

За да не повтори лошият сцераний от миналата година овцевъдите у нас са поискали стриктен контрол на вноса на агнешко месо от Северна Македония.

“Надяваме се министерството да заеме адекватна позиция. В противен случай имаме готовност на 31 март да блокираме ГКПП "Кулата”, откъдено влиза това вносно месо”, заявя овцевъдът.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад