Параатлет иска да направи рампа в блока си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Параатлет се нуждае от рампа, за да осигури нормален достъп до дома си в русенския квартал „Здравец – север". След като подготвя цялата необходима за целта документация, включваща и проект за съоръжението, обаче се оказва, че той е изпуснал сроковете за държавно финансиране.

Христо Иванов е спечелил куп медали и купи от силови надпревари по вдигане на тежести. За разлика от силните ръце обаче съдбата не го дарява със сила в краката затова той се предвижва предимно с патерици. Параатлетът си взима количка тип скутер, за чието съхранение е нужна рампа, за да може да се качи по стълбите.

Пред БНТ Иванов разказа, че е намерил проектант, намерил е човек, който да на направи рампата. Сдобил се е с всички необходими документи. От общината му обяснили, че може да му бъде отпусната еднократна помощ от 1000 лева, но необходимата сума за проекта е 5000 лева, която е непосилна за параатлета.

Катя Павлова от общ. Русе обясни, че главният архитект е одобрил схемата за полагане на рампа. Тя заяви, че от общината няма как да поемат изграждане или ремонти на каквито и да е обекти, които са частна собственост.

Акценти