Пари, пари, пари. Финансови изчисления и няколко прогнози - банкерът Левон Хампарцумян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Клубът "Ускорение", който бе учреден на 6 февруари, би могъл да се опита да помогне в създаването на инструментариума за решаване и ускоряване решението на проблемите в страната. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" банкерът Левон Хампарцумян.

Той коментира предложението на Асен Василев НАП и агенция "Митници" да се слеят, като обясни, че на теория от това трябва да се получи една по-стегната и евтина администрация, която да върши повече работа. Ако обаче не заработи добре ще доведе до допълнително изоставане и даже нещата може да се влошат. "Дяволът е в детайлите", посочи той.
 
Хампарцумян подчерта, че икономическият ръст на страната е много нисък - 1%. Проблемите са в това, че не се създава благоприятна среда за чужди инвеститори, освен това огромна част от българското население нито учи, нито работи.  

По отношение на инфлацията той е категоричен, че правителствата могат да създадат условия тя да намалява. Те не могат да я овладяват.

"Няма инструмент, с който можем да намалим цените на всичко. Всяка идея да администрираме цените, означава моментално черна борса, липса на стоки. 50 години комунизмът се опитваше да администрира цените, катастрофира тази система. Комунистически Китай не администрира цени, защото разбраха, че това е невъзможна задача", обясни Хампарцумян.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад