Парите на държавата - думата на експертите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България и икономистът Георги Ангелов коментираха в студито на "Още от деня" проектобюджета за 2021 година.

Добрин Иванов намира предложения бюдет по-скоро за политически, предизборен, отколокото за антикризисен, тъй като е разточителен, а в момент на криза, според него, държавата би трябвало да ограничава разходите с цел да осигури бързо въздигане на икономиката след кризата. По негово мнение могат да се правят по-големи разходи, но сега те би трябвало да са насочени в друга посока, към реформи и модернизиране на сектори, а не за социалната сфера, увеличаване на заплати в администрацията, за полицията и за отбраната.

Георги Ангелов смята бюджет 2021 за много дисциплиниран. Той посочи графика, в която България е отразена като страната с най-нисък бюджетен дефицит в Европа. Той също подчерта, че в такъв момент разходи могат да се правят, но не на калпак, а за дефицитни кадри - медицински сестри, учители по математика, по чужди езици. Ангелов обясни, че формирането на излишък в бюджета се дължи на недостатъчен капацитет на администрацията да усвои отпуснатите средства.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад