Първан Симеонов, политолог: Радев е синхронизатор на политическите сили у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има доста силна кандидатура в лицето на Радев и всички други вероятно си мислят, че участието им е само заради самото участие, не могат да си намерят толкова бързо кандидати. Това заяви политологът от "Галъп" Първан Симеонов в предаването "Още от деня" две седмици преди старта на президентската кампания.

Той смята, че не са много хората, които биха тръгнали в такова състезание с надежда, че ще го спечелят.

Според него, изходната позиция на Радев е много добра и основните политически сили в страната подкрепят Радев.

"От самото начало е известно е, че голямата обединяваща фигура на протестите е Радев. Той създава своя политическа мрежа и той ще бъде центъра на политическото в следващите месеци и години", заяви още той.

Първанов също така смята, че Радев е "синхронизатор на политическите сили у нас".

"Големите грешки идват от подценяването. Не виждам на него да му се услажда да слиза на терена, но отвъд предизборната кампания той като че ли не искаше да се случва това което се случва. Не толкова ГЕРБ може да победи Радев, колкото Радев от подценяване да направи някоя грешка, евентуално", каза Симеонов.


"Не смятам, че партията на Петков и Василев е президентска партия, те отдавна чакат реда си да влязат в политиката, те правят ремонт на ремонта", така Първан Симеонов коментира появата на политическата сцена на партията "Продължаваме промяната".


"Те не слагат червени линии. Те са ключ, защото са безкрайно гъвкави, и заради президента имат лява отворена врата и имат отворена врата и към десните хора, защото по натура са от този тип", заяви още Първан Симеонов.

 

Вижте разговора във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад