Служебното правителство с мерки в енергийната сфера - коментар на Добрин Иванов и Мартин Владимиров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На първо четене обявените от служебното правителство мерки за енергетиката ни удовлетворяват. За пръв път Министерски съвет е съпричастен към големите проблеми на българския бизнес заради увеличената цена на електроенергията през последните два месеца. Това каза в студиото на “Още от деня” Добрин Иванов - изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

“Част от мерките, които бяха анонсирани на пресконференцията преди час, бяха и предложение на Асоциацията на индустриалния капитал в България и на българските работодатели като цяло - мерките до някаква степен дублират нашите предложения”, добави той.

Според при добра организация е възможно предвиденото разплащане с енергопотребителите да се случи и преди края на годината.

За Мартин Владимиров от Център за изследване на демокрацията - също гост в предаването, обявените мерки са “най-лесните налични или видими, а не се търсят по-интересни, по-креативни решения”.

“Помощта не е насочена към най-уязвимите бизнеси, а към всички. За мен е нелогично, защото тази подкрепа ще има диспропорционално по-голяма тежест върху малки потребители на енергия без да е ясно защо трябва да получат толкова голяма подкрепа в момента, а другите - енергийно интензивни, чиято продукция се формира на базата на голямо потребление на енергия, ще получат по-малко от нужното, за да останат в момента конкурентоспособни”, отбеляза той.

Какво още коментира гостите в студиото вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад