Първи регионален център в София за правна помощ на хора от уязвими социални групи до края на годината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Национален телефон за правна помощ за физически лица от уязвими социални групи предоставя Националното бюро за правна помощ. Целта е да се улесни достъпа на гражданите до правна помощ.

Наталия Илиева, председател на НБПП: Националното бюро за правна помощ в най-широка рамка администрира държавния бюджет, свързан с осъществяването на правна помощ на уязвимите групи. Това са лица, граждани, които живеят с доходи под прага на бедност или получават социални помощи.

Те могат да се обръщат към НБПП с нарочно заявление, което е по образец и е публикувано на интернет страницата на бюрото или да се обадят на горещия телефон за правна помощ като консултации от адвокати се дава от 9 до 17 ч.

Наталия Илиева, председател на НБПП: Те могат да изтеглят заявления от сайта на бюрото, могат да го получат тук на място, да го попълнят и заявлението се разглежда в срок от 14 дни и се произнасяме с решение за това дали допускаме правната помощ.

Националният телефон за правна помощ е създаден по проект с финансиране от Норвежкия финансов механизъм.

Наталия Илиева, председател на НБПП: По същия проект са създадени и Регионални центрове за консултиране към адвокатските колегии. Към настоящия момент в България има 12 такива Регионални центрове, изградени са към колегиите във Варна, Велико Търново, Видин, Стара Загора. До края на годината в София, това е новина, ще започне да функционира първият Регионален център за консултиране.

Правната помощ може да бъде подготовка на документи за завеждане на дело, консултация, с цел постигане на споразумение по определени казуси, процесуално представителство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад