Петър Чолаков: Служебното правителство няма да има резки промени от курса, тъй като Димитър Главчев е човек, който е излъчен от сглобката 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очевидно целта на конституционната реформа беше да отнеме възможността на Румен Радев да създава кабинет. Това беше персонално насочено към него. Българската конституционна уредба не спечели, а загуби от промените в Конституцията. Вече българското общество трябва да се готви съвсем да няма политическа алтернатива. Това каза в „Денят започва“ политологът Слави Василев.

„Г-н Главчев стана служебен премиер благодарение на това, че беше председател на Сметната палата. Той беше избран от ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“, ДПС. Същите, които избраха и Николай Денков за министър-председател. От тази гледна точка не виждам да има голяма промяна“, посочи политологът Стойчо Стойчев.

Той коментира и промените в Конституцията: „Всички кандидати, между които президентът трябва да избира са посочени от Народно събрание. Това означава, че кандидатите имат доверието на мнозинството от депутатите. Всички съображения, особено на партиите, които са подкрепили Главчев за председател на Сметната палата, са преувеличени. При положение, че си избрал един човек, който да одитира разходите на правителството, предизборните кампании и да кажеш, че този човек няма твоето доверие да проведе едни избори е шизофринично“. 

„По отношение на служебното правителство няма да има резки промени от курса, тъй като Димитър Главчев е човек, който е излъчен от сглобката. А това, което се готви за след изборите, очевидно няма да е алтернатива на това, което беше досега“, заяви доц. Петър Чолаков. 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад