"Пирогов" затвори допълните ковид отделения

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Пирогов" закри и последната структура от допълнително създадени по време на ескалацията на епидемията. Остава еднаковид структура остава, която разполага с 30 легла и още 8 легла интензивни. Болницата продължава да приема пациенти, заразени с ковид-19. Това каза в "Денят започва", доц. Петър Атанасов - началник Клиника по вътрешни болести в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

"Борбата продължава, за съжаление, не сме застраховани от нова ескалация на заразата. Около 2 млн. пациенти все още са "девствени" по отношение на вируса - не са ваксинирани, нямат имунитет. Те са сериозен субстрат за ескалиране на инфекцията. Ако тези хора не са ваксинират, не е изключено наесен да има нов пик", допълни той.

"Пикът на заразата, който дойде след Нова година, доведе до това, че всичко беше пълно. Ние чакахме някой или да почине, или да ги изпишем, за да дойде нов човек. "Пирогов" пое най-големия удар. Първите два случая, които дойдоха в България, ние ги поехме", коментира началникът на ковид отделението д-р Снежа Бахарова.

От "Пирогов" увериха, че имат готовност, при необходимост, отново да открият ковид отделенията. Болницата продължава да приема пациенти с ковид-19, а в пунктовете пред "Пирогов" имунизират всеки делничен ден от 08:30 до 23:00 ч., събота и неделя до 17:30 ч.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад