Пламен Димитров, КНСБ: Нашата инфлация е повече от два пъти по-висока от европейската

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

КНСБ даде старт на протестна кампания в началото на седмицата. Какви са исканията коментира в "Денят започва" президентът на синдикалната организация Пламен Димитров. Подчерта, че не управляваме успешно кризите - имаме най-голямата инфлация в ЕС.

"Очевидно регулаторите, които са ключови в пазарната икономика да гарантират една справедливост на пазара, не работят както трябва. Защо на тези 8-9% средно европейска инфлация нашата стига почти 18%, т.е. повече от два пъти", така аргументира президентът на КНСБ протестната кампания. 

На база юни в сравнение с предишната година увеличението на заплатите е факт, те растат въпреки кризата, като най-голямо е увеличението в индустрията. В този сектор с 280 лв. е пораснала заплатата - с около 17%, т.е. официалната инфлация е горе-долу покрита. 

"Но при тези 20 най-масови стоки и услуги, които хората потребяват, числата са по-големи - около 47-48% средно увеличение годишно, а някои са минали и 100%", посочи Пламен Димитров.

По думите му очакванията на хората са не само как ще се справим с топлото, което е ключов въпрос, но и как ще се справим с тези цени.

Цялото интервю с президента на КНСБ вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад