Пламен Димитров: Трябва да има бърза промяна в законовата уредба за затворените бизнеси

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ковидкризата промени много начина, по който работим. Голяма част от хората работят онлайн, други загубиха работата си заради фалити и свиване на производства. Зачестяват и случаите на хора, които продължавата да работят независимо, че са заразени с COVID, защото се страхуват за работата си.

"Бяха обсъдени доста допълнителни мерки, които трябва да бъдат ориентирани към хората", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Вече има затворени бизнеси, а Димитров прогнозира, че ще има и още. По негоово мнение там трябва да има бърза промяна в законовата уредба, която да позволи изплащането на до 80% от брутното възнаграждение на хората в случай, че са били затворени тяхните предприятия по заповед на министъра на здравеопазването и финансирането им през нови целеви мярки.

"Хората имат право към момента да ползват болнечен лист и трябва да бъдат надлежно изпълнявани всички разпоредби", каза Димитров.

Той обясни, че са направили предложение да се разшири възможността за гледане на болен член на семейството до 18 години до 20 дни. От КНСБ смятат, че трябва да се разшири и неплатеният отпуск с още един месец годишно.

"Нашата основна критика към бюджета за следващата година е, че ние не виждаме тези средства, които смятаме, че трябва да бъдат поне 1 милиард, за да могат да бъдат продължени всички действащи в момента програми", каза Димитров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад