Пламен Димитров: Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията, 15-20 процента увеличение на годишна база, това трябва да стане и в публичния сектор. Малката кошница - стоки, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 процента. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, заяви в "Денят започва" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Хубава е новината за увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. По думите му по разчети на финансовия министър увеличението на минималната работна заплата би трябвало да струва около 700 милиона лева на годишна база и това трябва да се види в бюджета, а него го няма.

"На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е грешен подход, да не кажа, че е на ръба на Конституцията", допълни Пламен Димитров.

Димитров посочи, че в момента почти няма държава в еврозоната с дефицит под прословутите 3%. Планираният им дефицит за 2023 г. е над тези проценти и е нарастващ.

Председателят на КНСБ е категоричен, че данъчната политика трябва да бъде преразгледана в частта преки-косвени данъци. Най-големият приход в бюджета е от косвените данъци. Тези данъци са най-несправедливите за среднодоходните и нискодоходните домакинства.

Нашата инфлация е по-голяма от европейската, защото цялата спекула около ценообразуването остава встрани от вниманието на антикорупционните и антитръстовите органи.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад