Подкрепа за хората с множествена склероза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 30 май ще отбележим Световния ден за подкрепа на хората с множествена склероза - диагноза все още малко позната за съвременната медицина.

"Почти нищо не си мисли човек, чул тази диагноза. Той е толкова изплашен от нещата, които чува насреща или чете в интернет, че това е дегенеративна диагноза, за която няма лечение и че рано или късно сядаш на инвалидна количка. Това е достатъчно, за да се сринеш буквално психически", сподели в "Денят започва" Биляна Савова, основател на фондация "МС - Мога сам".

По думите ѝ осезаема липсата на адекватна психотерапевтична помощ в часовете след поставянето на диагнозата.

Тя каза, че преди година и половина фондацията е стартирала проект "Свързани: Хиляди жерави в подкрепа за хората с МС". "Една от важните задачи на този проект е със средствата, които събираме да съфинансираме хората в тяхното ментално здраве."

В утрешния ден в 10:00 часа в ЦУМ на първи етаж ще се проведе конференция, която ще може да се следи и онлайн за хората, които имат дефицити и просто не могат да присъстват на нея.

"Фокусът на събитието ще бъде не върху хората, които носят тази диагноза, а върху техните близки. Как се живее с такъв човек? Как да постъпим, когато чуем, че най-близкият ми приятел е диагностициран с тази или някоя друга диагнози? Как да кажем на децата си, когато това нещо се появи в семейството?"

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад