Възможните политически ходове и вторият мандат - анализ на Слави Василев и Стойчо Стойчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес се очаква в 17:00 часа да бъде връчен втория мандат за съставяне на правителство на втората формация в парламента. Междувременно преговорите са замразени заради изтеклите записи, но е възможно и тяхното възобновяване. 

Поредицата от скандали и възможните политически сценарии в студиото на "Денят започва" коментираха анализаторите Слави Василев и доц. Стойчо Стойчев.

Слави Василев ни вижда нищо притеснително в записите, защото:

"Цялата гнусотия, която предполагахме, че едно и също се случва, излезе на бял ден. Това е хубаво, защото би трябвало хората да бъдат започнати по какъв начин се управлява държавата, какви интереси ръководят политиците и партиите."

За него всичко това е много показателно не само за състоянието на парламентаризма, но и на политическите партии. Неговата прогноза е, че ще продължи поредицата от предсрочни избори.

Според доц. Стойчев най-вероятният сценарий е втория мандат да бъде връчен на акад. Денков.

"След това ще се опита да представи структура и състав на правителство за една седмица, в която обаче ще се отразят новите реалности и новата динамика на ситуацията. Ако до петък ПП-ДБ стояха на моралните позиции, че те са носителите на новото, на промяната, на качествената и по-добра политика, след това, което чухме и видяхме, е ясно, че се са по-добри от предходните, а в някои отношения може би са и по-зле", прогнозира той.

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад