Поглед към политическите събития - отзвукът и ходовете на партиите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Годината през призмата на младите политолози - за важните събития, равносметката и прогнозите - анализ на политолозите Тончо Краевски, Теодора Йовчева и Марая Цветкова.

Съставянето на първото ротационно правителство, за което предстои да видим до каква степен ще бъде ротационно, и промените в Конституцията са двата момента, които имат отношение към политическата система у нас. Това каза в "Денят започва" Теодора Йовчева. По думите ѝ политическата система не е променена от тези две събития.

Според Марая Цветкова понятието "евроатлантизъм" се изпразни от съдържание, защото се използва за всичко, без да е дефиниран.

Тончо Краевски посочи, че във всяко общество има някаква водеща идея, която е ценност над всички други ценности. Заради неья могат да се правят компромиси с останалите принципи и ценности, даже се правят компромиси със законите. У нас дали става въпрос за демокрацията или за социализма, или преди това за национализма идеята винаги се използва за това да задушава всяка опозиция срещу властващата клика в страната. Проблемът е, че властващата прослойка започва да паразитира върху тази идея, докато не я изцеди напълно и не я превърне във виц.  

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад