Владимир Иванов: Трябва да променим начина на работа, ако искаме да имаме експортно ориентирано българско селско стопанство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Редно е производителите да коментират проблемите си, които са в големи мащаби, а не това да правят търговците. Това заяви в "Денят започва" председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов.

България има потенциал да храни 40 млн. души и е престъпление да не го използваме. Необходимо е да усилим темпото на работа, за да стигнем до това ниво, че да произвеждаме необходимото количество да задоволи потребностите в страната и още толкова за експорт. Все още сме далеч от такива показатели, отбеляза той.  

"Що се касае до това явление под защитата на картончето на земеделския производител да наблюдаваме търговски процес - то е изключително вредно. Имаме го този феномен от доста години и явно трябва да го прекратим драстично. Той е в ущърб на българските производители, впоследствие на нашите потребители, защото търговец, който продава стока от други дестинации, предлагайки я за българска, той вреди на родните производители, съответно потребителят бива заблуден."

Изтъкна, че решението е в груповото реализиране и в организацията на земеделски производители. Трябва да променим начина на работа, ако искаме да имаме високи добиви, големи количества и най-вече експортно ориентирано българско селско стопанство като цялост.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад