Полина Карастоянова: За да спасим сезона, трябва да отворим два пазара - Великобритания и Русия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Туризмът  намери своето място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване и устойчивост. С тези промени очакваме той да влезе в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, за да се вземе решението дали до края на тази седмица ще бъде изпратен в Брюксел. Това каза в “Денят започва” Полина Карастоянова - изпълнителен директор на Национален борд по туризъм.

Тя коментира, че има яснота как ще се процедира за летния сезон. Очаква се заповедта на министъра на здравеопазването в оставка - проф. Ангелов, която да даде ясна дефиниция за правилата на сезона.

"За да спасим този сезон, важно е да отворим два пазара - Великобритания и Русия. Това означава изключително активна дипломация и визи за руските туристи, които те да получат он-райвъл на граничните пунктове или по електронен път", обясни Карастоянова.

Тя сподели още една стратагическа цел за българския туризъм:

"Сега или никога! Туризмът да създаде възможност да се обедини цялата интелектуална сила на пиар специалисти, на маркетолози, на хора, които познават публичната комуникация, на хора, които познават бългрската история и култура и да бъде формулирана идеята за български ребранд на българския туризъм.”

Руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка - има знак за ограничаване на руски туристи в Турция.

“Тук е моментът ние да защитим българския национален икономически интерес, да влезем видимо с предложение за този летен сезон, да облекчим модела за издаване на визи - вместо на хартиен носител, да има визи на граничните пунктове или по елетронен път”, отново подчерта Карастоянова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад