Политическата игра - записи, договорки, скандали. Анализ на Румяна Коларова и Асен Генов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Видяхме опровержение, че записите на Радостин Василев биха могли да осуетят съставянето на правителство. Борисов сравни тези записи с неговите записи. Това беше ясна индикация, че ГЕРБ няма да се повлияят съществено. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ анализаторът Асен Генов.

„За първи път „Продължаваме промяната“ се почувстваха като слабата страна. Досега дори загубвайки изборите,  те си мислиха, че са моралният победител и от тази позиция налагаха свои условия при преговорите за кабинет. В този случай те са наясно, че предсрочните избори са изключително неприемлива алтернатива заради електориалния срив, който ги очаква“, коментира политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея е добре да има правителство и да се постигне взаимно приемлив компромис, защото това е устойчиво. 

„Дали ще има правителство зависи от поведението на „Демократична България“ като коалиция. Те нямат ясна оценка на това, което се случва“, посочи Асен Генов.

Проф. Коларова смята, че коалицията между ПП и ДБ е в ущърб на ДБ. И добави, че коалицията маскира електориалния срив, който преживяла ПП на последните предсрочни избори.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад