Политически нюанси от седмицата - анализ на Валерия Велева и Даниел Смилов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на “Денят започва с Георги Любенов” политическите сюжети от седмицата коментираха журналистката Валерия Велева от “Епицентър” и политологът Даниел Смилов.

“Темата за радикално антикорупционно законодателство влезе по странен начин - като нещо, което не беше съвсем истинска информация - готви се нещо, което на практика не се готви. Не мисля, че има спешна нужда от точно такъв закон. Има много други неща в антикорупционната сфера, които трябва да се направят, и там дори управляващата коалиция изостава”, каза Смилов в отговор на въпрос по една от горещите теми от последните часове.

Той отбеляза, че за него важните приоритети в борбата с корупцията са “реформата в прокуратурата, Иван Гешев, нов ВСС”.

Валерия Велева уточни, че законопроектът - българският “Магнитски”, първо е бил публикуван в “Епицентър”, а документът е получен от Министерство на финансите - от екипа, който подготвя този законопроект.

“Хората, които ни го дадоха, бяха възмутени от това, че във Финансовото министерство се подготвя точно такъв законопроект, с такива юридически текстове в него, които са в ярко нарушение на Конституцията, на Европейската конвенция за правата на човека, на всички демократични норми”, разкри журналистката.

Какво още коментираха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад